50 jaar Honda Verhagen

Na de Tweede Wereldoorlog ontstonden her en der in het land steeds meer garagebedrijfjes die voortkwamen uit fietsenmakers. Dit was ook de achtergrond van Geert Verhagen senior die samen met Goof Tukker besloot een algemeen garagebedrijf op te zetten voor het onderhoud van alle merken auto’s.

1956

Tukker & Verhagen is inmiddels een (voor zijn tijd) supermodern bedrijf waar auto’s werden opgeknapt en klaargemaakt voor verkoop en aflevering. Ondertussen was het Japanse merk Honda bezig een start te maken in Europa, daar hoorde ook serieuze dealerbedrijven bij zoals Tukker & Verhagen. Daarom vroeg Honda Nederland of ze Honda dealer wilden worden. Voor Tukker & Verhagen vormde het dealerschap een mooie aanvulling op de bestaande activiteiten.

1972

De eerste Honda verschijnt in de showroom: De eerste generatie Civic. De Civic was een moderne, compacte auto met een dwart voorin gebouwde 1.2 liter 4 cilinder en voorwielaandrijving. Dit was de eerste Honda die helemaal aansloot bij de wensen van de Europese autokoper. In de 50 jaar die hierop volgen blijft de Civic met z’n tijd mee gaan. Inmiddels rijdt de 11e generatie van de Civic al op de weg.

1973

Tukker & Verhagen opent een tweede vestiging aan de Boezemsingel in Rotterdam Noord (in 1979 is deze verhuist naar het Noordplein), zodat we Honda dealer waren voor geheel Rotterdam. Tukker hield zich bezig met de tweede vestiging, terwijl Geert Verhagen senior met zijn zoon verantwoordelijk was voor de vestiging op de Baarlandhof.

1974

De Civic werd in korte tijd zeer bekend en geliefd. Waardoor dit een ongekend topjaar werd was door de Honda Civic. Het gebeurde meerdere malen in dat jaar dat Tukker & Verhagen op een vrijdagmiddag tussen de vijftien en twintig nieuwe Civics afleverde. Een mooie tijd!

1976

Het tweede Honda model komt in de showroom was de Honda Accord, een type boven de Civic, die aanvankelijk alleen als driedeurs hatchback verscheen. Ondertussen zat de bekendheid en groei van het merk Honda in Nederland er goed in.

1977

Tukker & Verhagen beschikt over een steeds verder groeiende modellenprogramma omdat Honda Nederland al snel met een derde model kwam: De Honda Prelude. Dit was een bijzonder gelijnde coupé dat zowel technisch als qua vormgeving vooruitstrevend was. Hierna bleef Honda zich positioneren als vooruitstrevend merk door het Honda gamma continu te blijven uitbreiden en vernieuwen.

1980

Honda dealer Verhagen krijgt hoog bezoek. Niemand minder dan de president van de Honda-organisatie, de heer T. Saito, komt de medewerkers van het bedrijf feliciteren met de goede verkopen van het merk. Geert Verhagen en zijn team verkochten in het eerste kwartaal van dit jaar de meeste Honda’s van Nederland. Mede door unieke acties zoals een gratis Sony breedbeeldtelevisie bij aankoop van een nieuwe Honda Civic 5-deurs.

1982

Geert Verhagen senior stopt en Tukker bestiert korte tijd beide locaties. In januari 1990 neemt Geert Verhagen de vestiging aan de Baarlandhof over, deze vestiging krijgt de naam G. Verhagen Auto’s. Ook komt dit jaar Ferry de Vries in dienst als vestigingsleider.

1988

Tukker & Verhagen stopt aan het Noordplein waardoor G. Verhagen Auto’s de enige Hondadealer wordt voor heel Rotterdam en omstreken. Vanaf dat moment zorgt Geert Verhagen dat zijn vestiging in heel Rotterdam bekend wordt als dé Honda dealer van heel Rotterdam en omstreken.

1998

Een volledig nieuw pand werd geopend aan de Driemanssteeweg, omdat de locatie aan de Baarlandhof met een oppervlakte van 1.200 m2 zonder buitenterrein op den duur niet meer houdbaar was. Deze nieuwe vestiging werd gelijk één van de modernste Honda vestigingen van Europa met de moderne aankleding van het merk. Op dat vlak was Honda Verhagen een pilotvestiging. “Voor ons en onze klanten was het een grote verbetering dat we rondom parkeergelegenheid kregen en een buitenterrein voor de werkplaats. Vanwege de toegenomen eisen besloten we om geen nieuwe schadewerkplaats meer te bouwen.”

2010

Inmiddels vormen Honda en Verhagen al een halve eeuw een vaste eenheid in Rotterdam en omgeving. Omdat het een mooi moment is om bij stil te staan viert Verhagen zijn 50-jarig jubileum als Honda dealer met een uitgebreid magazine en feestelijke activiteiten op locatie.

2022