Bandenservice bij Honda Verhagen in Rotterdam-Zuid

De banden van uw auto laten wisselen of vervangen? Advies nodig over de aanschaf van de juiste type banden? Kom langs bij Honda Verhagen in Rotterdam-Zuid. Plan direct online een afspraak in of neem contact met ons op.

  • Officiële Honda-werkplaats
  • Alle merken welkom
  • Voor wisselen, vervangen en advies
  • Binnen 1 uur klaar

Direct bandenservice inplannen

Contactgegevens

Honda Verhagen
Driemanssteeweg 698
3084 CB Rotterdam
E: info@honda-verhagen.nl

Bandenwissel

Is het weer tijd voor de zomer- of winterbanden? Laat ons uw bandenwissel vakkundig en snel verzorgen.

Hoelang duurt een bandenwissel?

Een bandenwissel duurt meestal 30 tot 60 minuten. Zitten de te wisselen banden op een aparte set velgen, dan duurt de wissel ongeveer 30 minuten. Gaat het om banden zonder velgen, dan duurt de wissel ongeveer 60 minuten.

Wanneer is het tijd voor de bandenwissel?

Dit is afhankelijk van het weer. Winterbanden presteren beter dan zomerbanden zodra de temperatuur onder de 7 graden komt. Dit is meestal rond maart/april. Zodra de temperatuur weer boven de 7 graden komt, is het verstandig om de zomerbanden te laten monteren. Dit is meestal rond oktober/november.

Banden vervangen

Is uw auto toe aan een nieuwe set banden? Wij monteren ze vakkundig en snel op de bestaande velgen.

Wanneer moeten banden vervangen worden?

Er zijn verschillende redenen om de autobanden te vervangen: te weinig profiel, bij lekkage en wanneer er droogtescheurtjes ontstaan.

Minimale profieldiepte

Autobanden moeten over minimaal 1,6 mm profiel beschikken. Ons advies is om banden met minder dan 2,5 mm profiel te vervangen. Zo rijdt u een stuk veiliger. Zeker op een nat wegdek. Bij winterbanden adviseren wij een minimale profieldiepte van 4 mm. Veel winterbanden verliezen onder de 4 mm hun winterse eigenschappen.

Lekkage

Zit er een spijker in uw band, of iets anders? Vaak loopt de band niet leeg zolang de spijker op zijn plek blijft zitten. Toch is het beter om de band te vervangen, om te voorkomen dat de spijker losraakt en u alsnog met een platte band rondrijdt.

Droogtescheurtjes

Droogtescheurtjes ontstaan vaak bij oude banden. Deze scheurtjes tonen aan dat de banden aan het uitdrogen zijn. Dit verhoogt de kans op een klapband. Vervangen is dan ons advies.

Advies autobanden

Tijd voor nieuwe banden, maar geen idee wat voor u de beste keuze is? Aparte zomer- en winterbanden, of toch all-seasonbanden? Wij geven u graag een advies op basis van uw situatie.

Wat is het nadeel van all-seasonbanden?

Het grootste nadeel van all-seasonbanden is dat ze nergens echt in uitblinken. Zomerbanden presteren bijzonder goed tijdens de warme maanden, terwijl winterbanden bijzonder goed presteren in de koude maanden. All-seasonbanden zitten daar tussenin. All-seasonbanden zijn wel een stuk veiliger dan zomerbanden in de winter, of winterbanden in de zomer.

Direct bandenservice inplannen

Over Honda Verhagen in Rotterdam-Zuid

Honda Verhagen is al sinds 1972 de Honda-dealer voor Rotterdam en omgeving. We hebben op verschillende locaties door de stad gezeten, waaronder de Boezemsingel, Noordplein en de Baarlandhof. In 2010 werd ons splinternieuwe pand aan de Driemanssteeweg 698 in Charlois geopend, waar we tot op de dag van vandaag gevestigd zijn.

Het was destijds een van de modernste Honda-vestigingen van Europa. In de daaropvolgende jaren bleven we investeren in onze werkplaats. Daarom bent u niet alleen voor onderhoud of bandenservice welkom, maar ook voor meer complexe reparaties en ruitschade.

< Terug naar onderhoud & service